🇺🇦 Ми працюємо: ПН-ПТ: 09:00-18:00 (Київ) Telegram Viber WhatsApp
Київ / Одеса (Україна):+38-098-887-05-49

У Google підтвердили, що найближчим часом з'явиться можливість купувати продукцію безпосередньо в пошуковій видачі.

"Кнопка "купити" з'явиться в будь-якому випадку," - повідомив Омід Кордестані, головний менеджер з розвитку бізнесу Google, виступаючи на технологічній конференції в середу, 27 травня 2015 року.Покупки у пошуку

Нова кнопка, як очікується, буде доступна у пошуку з мобільних пристроїв. Вона дозволить людям, які переходять за оголошеннями у пошуковій видачі, купити ці продукти без переходу на сторонні сайти. Про те, що кнопка “Купити” має з'явитися найближчими тижнями, повідомляли також раніше у Wall Street Journal.

Аналогічні кнопки вже існують у Facebook та Twitter. Однак, для пошукового гіганта, який побудував бізнес на посиланнях з інших веб-сайтів, це є значним кроком назустріч користувачам.

Як пояснив Омід Кордестані, метою кнопки є скорочення дій, що набагато полегшує процес завершення покупки онлайн.

Пошукова система Google стикається зі значною конкуренцією з відомим аукціоном Amazon, де люди починають пошуки конкретних продуктів. Здійснення покупки на Amazon набагато простіше, ніж переходи на сторонні сайти з пошукової видачі Google завдяки технології замовлення "В один клік", широкому вибору товарів та швидкій доставці.

Чим більше людей шукають на Amazon, тим менше кліків за оголошеннями в пошуковій системі Google, Що забезпечують найбільший відсоток прибутку компанії. Саме тому Google йде на такі кардинальні зміни у технології пошуку.

 


Про автора - Вадим Стеблінський

Українська