🇺🇦 Ми працюємо: ПН-ПТ: 09:00-18:00 (Київ) Telegram Viber WhatsApp
Київ / Одеса (Україна):+38-098-887-05-49

За допомогою сервісу Google My Business ви можете керувати базовою інформацією про вашу компанію. Він дозволяє додавати фотографії та ділову інформацію (адресу, телефон, час роботи), залишати відгуки. Обліковий запис My Business інтегрований у служби Google Maps та Google+, а також дозволяє відображати інформацію про вашу організацію на пошуку Google.

Google My Business спрощує ведення корпоративної сторінки в Google+, оскільки всі оновлення та новини автоматично публікуються у цій соціальній мережі. Ви можете працювати з сервісом через веб-інтерфейс або за допомогою програми Android.

Створення облікового запису Google My Business також потрібне для того, щоб додати розширення об'яв AdWords з адресою компанії. Це дає можливість відображати поряд з оголошенням адресу та час роботи компанії, її розташування на Google Maps, а також виводити відгуки клієнтів на корпоративній сторінці Google+.

Створити обліковий запис My Business можна на сайті google.com.ua/business.

Безкоштовно розмістіть інформацію про свою компанію в Google

Щоб увійти, потрібно мати обліковий запис у будь-якому з продуктів Google. Після входу необхідно вибрати тип кампанії.

Google Мій бізнес: Вибір типу комерційної діяльності

Потім система запропонує знайти свою компанію. Якщо ви менеджер, який працює з бізнесом зовнішнього клієнта, не зайвим буде перевірити, чи немає у компанії діючого облікового запису My Business.

Google Мій Бізнес: Знайдіть свою компанію

Після цього натисніть "Додати свою компанію" та заповніть реєстраційну форму. При заповненні зверніть увагу на пункт “Я продаю товари та надаю послуги клієнтам дома”. Він важливий для компаній, які хочуть відображатися на Google Maps.

mybusiness4

Після цього вам буде запропоновано вибрати, в яких містах та регіонах ви надаєте свої послуги.

mybusiness5

Останній крок – підтвердження інформації. На вказану поштову адресу прийде лист із кодом, який дозволить верифікувати зазначені при реєстрації дані. Тільки після цього дані компанії будуть доступні на Google Maps та Google+. Щоб додати адреси інших філій вашої організації, повторіть процедуру або скористайтеся можливістю імпорту списку адрес до облікового запису My Business. Шаблон завантаження та інструкції можна отримати у самому сервісі My Business.

mybusiness6

Для відображення адреси в якості розширення об'яв AdWords підтвердження не обов'язково, ви можете використовувати інформацію з My Business відразу після створення профілю. Просто зайдіть у розділ "Розширення оголошень/Адреси" і натисніть кнопку "Додати". Виберіть адресу своєї компанії (або одну із запропонованих адрес облікових записів My Business) та натисніть кнопку “Готово”. Після цього розширення об'яв почнуть відображатися у вашому обліковому записі AdWords.

mybusiness7

Автор: PPC-фахівець відділу реклами агентства стратегічного інтернет-маркетингу «StarMarketing» Кірсанов Олександр.


Про автора - Вадим Стеблінський

Українська