🇺🇦 Ми працюємо: ПН-ПТ: 09:00-18:00 (Київ) Telegram Viber WhatsApp
Київ / Одеса (Україна):+38-098-887-05-49

Вибір початкової ставки для ключових слів у контекстній рекламі є досить поширеним і затребуваним питанням. Існує велика кількість рекомендацій від офіційної довідки, а також порад від фахівців PPC, але в цій статті ми розглянемо лише один спосіб призначення ставки – початковий та найважливіший. Це звичайно горезвісна оцінна ставка для першої сторінки.


Усі PPC фахівці, а також новачки під час запуску своїх рекламних кампаній у Google Adwords рано чи пізно стикаються з наступною проблемою. Ретельно підібрали ключові слова, за якими показуватимуться оголошення, вивантажили їх в обліковий запис і…
деякі не допущені до показу через маленьку ставку. Отримуємо статус - нижче ставки для першої сторінки і чухаємо потилицю 😉

ставка при запуску рекламних кампаній у Google Adwords

Припустимо, ми запропонували максимальну ставку 2,50 грн та планували витрачати на клік саме цю суму, але Adwords повідомив, що йому недостатньо і рекомендував 33,50 грн. Різниця відчутна. Існує як мінімум 4 способи вирішення цієї проблеми:
1. Для нас занадто дорогі подібні ставки і ми відмовляємося від показу за цим дорогим ключовим словом – ставимо слово на паузу. Однак де гарантія, що решту слів буде допущено з нашою ставкою?
2. Залишаємо все - як є, нічого не вживаючи і чекаємо на зниження ставки. Природний хід для багатьох контекстників та рекламодавців. Згодом слово пройде модерацію і ставка справді знизиться, але не факт, що до необхідної нам ціни. Є ймовірність того, що і через час вона не знизиться ні на копійку.
3. Нам важливий показ оголошення за цим словом, ми не дрібнимемося і сліпо довіряємо Adwords. Якщо сказали підвищити ставку — значить підвищимо.

вибір початкової ставки під час запуску рекламних кампаній у Google Adwordsяка має бути ставка на початку рекламної кампанії у контексті

Тим більше, якщо ми вже маємо певний досвід у контекстній рекламі, ми знаємо офіційні правила Adwords і розуміємо, що в результаті сума, що списується, для даної тематики буде меншою. І це справді правда.

Яка ефективна початкова ставка на старті запуску контекстної реклами

Списалося лише 4,02 грн. Звичайно, не бажані 2,50 грн., але й не гігантські 33,50 грн. — рекламний бюджет майже врятований:)
4. А якщо ми не хочемо переплачувати і не збираємось погоджуватися із системою? Увага!

найефективніша ставка під час запуску google adwords

Змінюємо тип відповідності ключового слова - все одно на який, аби тільки на відмінний від початкового. У цьому прикладі широкого типу відповідності змінили на точне.

зміна типу ключових слів під час запуску кампаній контекстної рекламистатус мало запитів - яка має бути мінімальна ставка в Google Adwords

Звичайно отримали статус "мало запитів", але ніхто не зневірився і просто повернув назад початковий тип відповідності, в даному випадку - широкий:

широка відповідність у контекстній рекламі

 

І… ми отримали те, що хотіли, навіть трохи більше — показ оголошення за нашим ключовим словом і за ставкою навіть нижче за обрану нами — “солодкі” 2,35 грн:

показ оголошення за ключовим словом та ставкою навіть нижче обраної в контекстній рекламі

показ оголошення за ключовими словами, якщо ставка нижча за вибрану Google Adwords

перебивання ставок та типу відповідності у контекстній рекламі

 

Наведений приклад взятий із життя, при “перебиванні” типу відповідності ніхто не постраждав, окрім конкурентів. Що нам і було потрібне. Сподіваюся, подібний простий хід допоможе вам в економії рекламного бюджету Google Adwords.

І пам'ятайте — люди розумніші за машини:)

Автор: PPC-фахівець агентства стратегічного інтернет-маркетингу «StarMarketing» Яніна Титаренко


Про автора - Вадим Стеблінський

Українська